Sestavine
-
0.5 kg Mleto mesogoveje ali svinjsko
-
Oljemalo
-
1 x Velika čebula
-
Solmalo
-
Popermalo
-
Česenmalo
-
Peteršiljmalo
-
Vegetamalo
-
Drobtine
-
2 x Jajce
-
0.5 kg Krompir
Navodila
Krompir olupite, narežite na majhne koščke in skuhajte. Nato naredite pire krompir (stisnjen brez dodatkov).
Na koncu na olju prepražite čebulo s sesekljanim peteršiljem in česnom. Če začutite vonj po česnu, ga odstavite z ognja.
Mleto meso dajte v skledo in dobro premešajte, dodajte še začimbe, ohlajeno popraženo čebulo, 1 jajce, sol, zeleno in poper ter na koncu dodajte hladen pire krompir. Dobro pregnetite, da se zrezek oblikuje. Zrezke lahko pečete ploščate ali okrogle.
Zrezek damjte v stepeno jajce in nazadnje v krušne drobtine.
Zrezke specite na olju ali v pečici.