0 0
Zmečkan krompirček

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 g Mlad krompir
2 žlički Sol
2 žlici Olivno olje
1 žlička Provansalska zelišča
1 skodelica Sir nariban
1/2 skodelice Kisla smetana
1 x Čebula

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zmečkan krompirček

LASTNOSTI:
    • 1 h
    • Porcije 5
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Krompir kuhajte v soljeni vodi približno 10 minut ali dokler ni zelo mehak. Mehkobo lahko preverite tako, da krompir prebodete z vilicami.

    Medtem ko krompir vre, segrejte pečico na 200 ºC. Velik pekač obložite s peki papirjem. V manjši skledi zmešajte oljčno olje in začimbe.

    Krompir odcedite in pustite, da se nekaj minut hladi, nato ga dajte na pekač. Vsak krompir z mečkalnikom ali s kozarcem zmečkajte, da popoka, a se še vedno drži skupaj in je ploščat.

    Površino pretlačenega krompirja premažite z oljčnim oljem in začimbami.

    Krompir pecite v ogreti pečici približno 30 minut ali dokler robovi ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
    Krompir vzemite iz pečice in ga posujte s sirom. Vrnite ga v pečico še za nekaj minut oziroma dokler se sir ne stopi.

    Na koncu vsakemu krompirju dodajte še malo kisle smetane in narezano zeleno čebulo ter postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Kruhova pogača
    Naprej
    Malinove ovsene tablice
    Nazaj
    Kruhova pogača
    Naprej
    Malinove ovsene tablice

    Dodajte Komentar