Sestavine
-
600 g Sladki krompir
-
Oljčno olje
-
2 stroka Česen
-
1/2 žličke Mleta paprika
-
1/2 žličke Mleta kumina
-
400 g Fižolpločevinka
-
150 g polnozrnati riž
-
200 g Špinača
-
6 x Mlada čebula
-
100 g Pekoči feferon
-
10 g Koriander
-
4 x Tortilja
-
4 žlice Veganski jogurt
-
1 x Limeta
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Sledite naslednjim korakom in pripravite slasten sladki krompir, fižolov nadev za pravi mehiški burrito, riž in špinačo ter okusno salso.
Ko opravite vse korake, vaš čaka še najbolj zabaven del! In sicer sestavljane burritov. Veganski burrito sestavite tako, da v tortilje naložite sladki krompir, riž in špinačo, jih zavijte in prerežite na pol. Razdelite na 4 krožnike in prelijte z omako iz fižola, lahko pa jo date tudi v sam buritto kot polnilo. Vsakega postrezite s salso in z 1 žlico jogurta. 1 do 2 limeti narežite na kolobarje, da jih lahko stisnete. Tako je vaš burrito pripravljen, da ga postrežete.
- 1. korak: Sladki krompir: Sladki krompir narežite na približno 3 cm velike koščke, nato pa ga v pekaču prelijte z 1 žlico olivnega olja ter ščepcem morske soli in črnega popra. Pražite 40 minut ali dokler se ne zmehča, zlato obarva in postane hrustljav.
- 2. korak: Fižolov preliv: Na srednji ogenj postavite majhno ponev z 1 žličko oljčnega olja.
Olupite in na drobno narežite 2 stroka česna ter ju dodajte v ponev skupaj s po ½ čajne žličke sladke dimljene paprike in mlete kumine. Pražite 1 do 2 minuti, nato dodajte pločevinko fižola ter 1 skodelico vode in kuhajte 5 minut.
Začinite po okusu, nato pa odstavite z ognja in z ročnim mešalnikom zmiksajte do gladkega. Vrnite na šibek ogenj in pustite, da se odišavi. Medtem skuhajte riž in ga odcedite. - 3. korak: Špinača: 200 g špinače dajte v cedilo nad riž in pustite nekaj minut, da se zvije, nato pa iztisnite odvečno vodo.
- 4. korak: Salsa: Za salso na drobno narežite 6 spomladanskih čebulic, nato jih dajte v skledo s sesekljanimi feferoni in kančkom soka za vlaganje. Naberite liste svežega koriandra in vse skupaj dobro premešajte.