Sestavine
-
50 g Rezanci
-
300 g Korenje
-
6 x Mlada čebula
-
4 cm velik kos Ingver
-
50 g Koriander
-
ščepec Poper - beli
-
ščepec Kitajske začimbe v prahu
-
200 g Moka
-
Rastlinsko olje
-
Čilijeva omaka
Navodila
Rezance skuhajte in grobo sesekljajte.
Korenje grobo naribajte, nato na drobno narežite spomladansko čebulo ter dodajte v skledo.
Sesekljajte ingver ter na drobno sesekljajte koriander in ga dodajte v skledo z odcejenimi rezanci. Nežno premešajte.
Dodaj dober ščepec morske soli, začimbe, beli poper in moko ter nežno zmešajte. Prilijte 150 ml vode in še naprej nežno mešajte.
Veliko ponev do polovice napolnite z oljem in nežno segrejte na 190 °C (ali uporabite cvrtnik).
V serijah v vroče olje previdno spuščajte majhne kroglice (približno po 1 žlico).
Cvrite 5 minut ali dokler ne postanejo zlate in hrustljave, nato jih odcedite na kuhinjskem papirju.
Postrezite s sladko čilijevo omako za pomakanje.
(Foto: pexels.com)