0 0
Zelenjavna rižota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 Čebula
1 strok Česen
2 žlici Oljčno olje
250 g Riž
1 žlica Paradižnikova mezga
400 ml Zelenjavna jušna osnova
150 ml Belo vino - suho
1 žlička Provansalska zelišča
2 Paradižnik
1 Paprika - rumena
1 rumena paprika
sol Po okusu
poper Po okusu
40 g Sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavna rižota

PRAVA DOMAČA KUHINJA

Okusna rižota s svežo zelenjavo.

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi segrejemo oljčno olje in v njem prepražimo na drobno sesekljana čebulo in česen. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem dušimo, da postekleni.

Nato dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom. Med kuhanjem postopoma dolivamo jušno osnovo, riž pa vsakič rahlo premešamo.

Po približno 12 minutah kuhanja na nizki temperaturi primešamo provansalska zelišča in zelenjavo, ki smo jo na drobno sesekljali.

Čez 4 minute primešamo nariban sir grana padano, nato rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti.

Preden postrežemo, jo po okusu začinimo s soljo in poprom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ohrovtova enolončnica
Naprej
S cvetačo polnjena paprika
Nazaj
Ohrovtova enolončnica
Naprej
S cvetačo polnjena paprika

Dodajte Komentar