Sestavine
-
10 x Šparglji
-
100 g Grah
-
100 g Fižol
-
200 g Špinačanarezana
-
Maslo
-
Oljčno olje
-
1 x Porsesekljan
-
2 stroka Česensesekljan
-
2 žlički Semena kumina
-
4 x Jajca
-
Kopersesekljan
-
Čili
Navodila
Zavrite posodo z osoljeno vodo, dodajte šparglje in jih kuhajte 5 min. Dodajte grah in fižol ter kuhajte še 5 min, nato dodajte špinačo in vse skupaj odlijte v cedilo in odcedite.
V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in košček masla. Por in česen pokuhajte, dokler se ne zmehčata, nato dodajte semena kumine. Vmešajte blanširano zelenjavo in jo kuhajte 4 minute. Začinite, nato naredite luknje za poljubno število jajc in v vsako luknjo razbijte jajce.
Nežno kuhajte, dokler jajca niso pripravljena tako, kot želite. Preden jih postrežete, jih posujte s koprom in čilijem in prelijte z oljčnim oljem.
(Foto: pexels.com)