0 0
Zavitki s salamo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/4 skodelice Topla voda
1 paket Aktivnega suhega kvasa
450 g Moka - univerzalna
ščepec Sol
8 žlic Maslo
2 žlici Med
3/4 skodelice Pinjenec
1 x Jajce
200 g Salama pepperoni

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zavitki s salamo

  • 4 h
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V majhno skledo dajte 1/4 skodelice tople vode in vanjo stresite kvas. Počakajte, da se kvas raztopi in postane kremast, približno 5 minut.

Medtem v veliki skledi zmešajte 3 skodelice moke in sol.
V majhni ponvi na srednje nizki temperaturi stopite 4 žlice masla. Vmešajte med in pinjenec ter segrevajte, dokler ni toplo na otip (ne sme zavreti). Odstranite z ognja in vmešajte jajce.
Moki dodajte vodo in kvasno mešanico ter mešanico pinjenca. Mešajte, dokler se testo ne združi.

Testo prenesite na pult in ga gnetite, dokler ne postane gladko (približno 5 minut). Testo dajte v veliko namaščeno skledo, pokrijte in pustite vzhajati na pultu, dokler se ne podvoji, 1 do 2 uri.

Testo razdelite na 12 enakih delov in jih 10 minut pustite počivati na rahlo pomokani površini.

Raztopite preostale 4 žlice masla. Salamo razdelite na 12 približno enakih kupčkov.

Vzemite kos testa in ga oblikujte v kvadrat s premerom približno 4 do 5 cm. Po kvadratu razporedite rezine salame in pustite 1 rob okoli testa. Testo zvijte. Položite ga na pekač. Ponovite s preostalim testom. Na koncu boste dobili 6 zvitkov.

Zvitke premažite s polovico stopljenega masla. Vsak pekač pokrijte s čisto brisačo in pustite vzhajati 30 minut. Zavitki se ne bodo vidno napihnili.

Pecite jih 30 do 40 minut na 200 stopinj celzija, da rahlo porjavijo. Takoj po tem, ko jih vzamete iz pečice, jih premažite s preostalim maslom – morda boste morali maslo pred premazovanjem nekoliko segreti.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kokosova juha
Naprej
Riževi svaljki po korejsko
Nazaj
Kokosova juha
Naprej
Riževi svaljki po korejsko

Dodajte Komentar