0 0
Zapečeno kislo zelje s klobasami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje
1 x Čebula
200 g Panceta
0.5 kg Kislo zelje
4 x Klobase klobase za kuhanje
1 x Strok - česen
1 žlička Sladka paprika mleta
1 žlica Paradižnikov koncentrat
Poper
1 x Lovorjev list

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečeno kislo zelje s klobasami

Bliža se zima in jedi na vaši mizi se prilagajajo letnim časom. Zima bo čas za bolj močne jedi, ki vam bodo dale moč in ki vas bodo pogrele. Ena izmed takšnih jedi je lahko pečeno kislo zelje s panceto in klobaso.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V lonec dodajte zelje. Zalijte ga s hladno vodo in ga postavite na štedilnik ter kuhajte da bo zavrel. Ko zavre, lonec odstavite in zelje precedite.

Klobase zarežite z nožem in jih popecite v ponvi na malo olja.

Ko so klobase popečene jih odstranite iz ponve. Na isti maščobi popražite na kockicee ali palčke narezano panceto. Olupite in nasekljajte čebulo in česen. V ponev stresemo popraženo panceto. Vse skupaj med mešanjem pražite toliko časa, da se bo čebula razpustila.

Sestavinam v ponvi primešajte mleto papriko in pa paradižnikovo mezgo. Dodajte temu odcejeno zelje in vseskupaj dobro premešajte. Zalijte s toliko hladne vode, da bo zelje popolnoma pokrito. Dodajte poper in lovorjev list. Na vrh položite predhodno še popečene klobase. Kuhajte pol ure, zato da bodo klobase razvile aromo in se zelje zmehča.

Sestavine preložite v posodo, ki je ognjevarna in pecite jed še 20 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Postrezite s pire krompirjem ali pa kosom domačega kruha.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pica s puranom
Naprej
Pecivo z Nutello
Nazaj
Pica s puranom
Naprej
Pecivo z Nutello

Dodajte Komentar