Sestavine
-
2 žlici Olje
-
1 x Čebula
-
200 g Panceta
-
0.5 kg Kislo zelje
-
4 x Klobaseklobase za kuhanje
-
1 x Strok - česen
-
1 žlička Sladka paprika mleta
-
1 žlica Paradižnikov koncentrat
-
Poper
-
1 x Lovorjev list
Navodila
V lonec dodajte zelje. Zalijte ga s hladno vodo in ga postavite na štedilnik ter kuhajte da bo zavrel. Ko zavre, lonec odstavite in zelje precedite.
Klobase zarežite z nožem in jih popecite v ponvi na malo olja.
Ko so klobase popečene jih odstranite iz ponve. Na isti maščobi popražite na kockicee ali palčke narezano panceto. Olupite in nasekljajte čebulo in česen. V ponev stresemo popraženo panceto. Vse skupaj med mešanjem pražite toliko časa, da se bo čebula razpustila.
Sestavinam v ponvi primešajte mleto papriko in pa paradižnikovo mezgo. Dodajte temu odcejeno zelje in vseskupaj dobro premešajte. Zalijte s toliko hladne vode, da bo zelje popolnoma pokrito. Dodajte poper in lovorjev list. Na vrh položite predhodno še popečene klobase. Kuhajte pol ure, zato da bodo klobase razvile aromo in se zelje zmehča.
Sestavine preložite v posodo, ki je ognjevarna in pecite jed še 20 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Postrezite s pire krompirjem ali pa kosom domačega kruha.
(Foto: Getty Images)