Sestavine
-
1 pločevinka Konzervirana čičerikatekočina
-
¼ čajne žličke Vinski kamen
-
¾ skodelice Sladkor
-
½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 100 stopinj C. Pekač obložite s pergamentom za peko.
Čičerko odcedite in prihranite 1/2 skodelice tekočine iz pločevinke. Čičeriko shranite za drugo uporabo. Tekočino iz čičerike vlijte v skledo in dodajte vinski kamen. Mešanico stepajte z električnim mešalnikom, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Postopoma dodajajte sladkor, po 1 žlico naenkrat, med nenehnim stepanjem, dokler se ne oblikujejo vrhovi, približno 20 minut. Dodajte vaniljev ekstrakt.
Na pripravljen pekač oblikujte majhne kroge s premerom približno 2 cm.
Pecite v ogreti pečici, dokler niso meringe čvrste in se zlahka odlepijo od pergamentnega papirja, približno 90 minut. Odstranite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladijo, vsaj 15 minut.
(Foto: pexels.com)