Sestavine
-
¾ skodelice Mleko in indijskih oreščkov
-
¼ skodelice Ovseni kosmičihitro kuhani
-
1 čajna žlička Kakav
-
ščepec Sol
-
2 čajni žlički Javorjev sirup
-
ščepec Mleti cimet
-
1 žlica Veganska temna čokolada
-
1/2 Banananarezana na rezine
Navodila
Mleko iz indijskih oreščkov vlijte v ponev in zavrite na srednje močnem ognju. Dodajte ovsene kosmiče in zmanjšajte na najnižjo možno temperaturo. Vmešajte kakav v prahu, sol in cimet, dokler se dobro ne povežejo. Dodajte javorjev sirup in kuhajte 5 minut. Dodajte čokoladne koščke, premešajte in kuhajte, dokler ovseni kosmiči ne dobijo želene konsistence, še 1 do 2 minuti.
Ovsene kosmiče prelijte v skledo in jih obložite z banano.
(Foto: pexels.com)