0 0
Topli sendvič croque monsieur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 rezin Toast - beli
2 žlički Maslo
1 žlička Gorčica
4 rezin Prekajena šunka
100 g Grojer sir Nariban grobo, ali ementalec
BEŠAMEL:
2 žlici Maslo
1 žlica Moka bela
180 ml Mleko
1 žlička Gorčica
Sol po okusu
Poper po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Topli sendvič croque monsieur

PRAVA DOMAČA KUHINJA

Navaden topel sendvič tako postane izdaten obrok, primeren tudi za kosilo ali večerjo.

  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Najprej pripravimo bešamel. V kozici razpustimo maslo, po katerem poprašimo moko, ki jo med mešanjem pražimo eno minuto, da se zlato rumeno obarva.

Kozico odstavimo in med mešanjem počasi prilijemo mleko. Kozico nato vrnemo na grelno ploščo in mešamo, dokler se bešamel ne zgosti. Takrat dodamo gorčico, sol in poper.

Dobro premešamo in znova odstavimo. Rezine toasta na eni strani premažemo z maslom in jih zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečico nastavimo na funkcijo žara in v njej zlato rjavo popečemo rezine toasta.

Popečene rezine odstranimo iz pečice. Izključimo funkcijo žara in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.

Pripravimo sendviče. Vzamemo dve popečeni rezini kruha in ju na strani z maslom tanko premažemo z gorčico. Dodamo tanek sloj bešamela, po katerem potrosimo malo naribanega sira. Dodamo še dve rezini šunke in sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta. Položimo ju na pekač in prekrijemo s preostankom bešamela, ki ga lepo razmažemo po vsakem sendviču. Po vrhu potrosimo preostanek sira.

Sendviča pečemo v ogreti pečici 10-15 minut, da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.

Pripravljeno jed postrežemo, dokler je še topla. Zraven ponudimo solato ali pa ocvrt krompirček.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fabada
Naprej
Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici
Nazaj
Fabada
Naprej
Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici

Dodajte Komentar