0 0
Tajska omleta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 jajca
1 ščepec popra
1 ščepec soli
2 mladi čebulici
1 strok česna
0.25 skodelice mladega graha
1 srednje velik paradižnik
80 g mletega svinjskega mesa
1 žlička ribje omake
1 žlička sladkorja
1 žlička riževega kisa
2 vejici koriandra
3 žlice olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tajska omleta

  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Eksotična kombinacija jajčne omlete z živili se v originalu imenuje khai yat sai. Poleg tajske omlete lahko dodamo ribjo omako.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Čebulici operemo in drobno nasekljamo. Česen olupimo, stremo z nožem in nasekljamo. Paradižnik operemo, prerežemo na pol, izrežemo zeleni del, odstranimo semena in ga na drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in česen in med mešanjem nekaj minut pražimo, da čebula rahlo porjavi. Dodamo svinjino in vse skupaj pražimo 5 minut. Občasno premešamo. Dodamo grah, paradižnik in preostale sestavine. Premešamo in kuhamo 10 minut. Če postane zmes presuha, dodamo žlico ali dve vode. Pripravljeno zmes stresemo na krožnik, oblikujemo v kupček in shranimo na toplem. Koriander operemo, otresemo in nasekljamo. V skledo ubijemo jajca in jih z metlico dobro razžvrkljamo. Dodamo poper in sol. Pristavimo ponev, v katero vlijemo dve žlici olja. Počakamo, da postane olje zelo vroče, vendar pazimo, da se iz njega ne začne kaditi. Na segreto olje zlijemo jajčno zmes in jo potresemo s koriandrom. Ko robovi omlete zakrknejo, po omleti razporedimo mesno-zelenjavno mešanico in vse skupaj pečemo še nekaj minut. Ponev s pripravljeno omleto odstavimo. Omleto previdno preložimo na velik krožnik, ki ga pokrijemo z drugim, narobe obrnjenim, krožnikom. Krožnika previdno obrnemo, odstranimo zgornji krožnik in omleto postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Provoleta
Naprej
Polnjeni lignji na žaru
Nazaj
Provoleta
Naprej
Polnjeni lignji na žaru

Dodajte Komentar