Sestavine
-
0.7 kg Stročji fižol
-
1 kg Krompir
-
1 skodelica Kisla smetana
-
Solpo okusu
-
4 žlice Svinjska mastz ocvirki
Navodila
Stročji fižol operite in obrežite (odrežite konce, konice in nitke stebel). Očiščen stročji fižol je najboljšii, če ga boste narezali na 4 do 5 cm dolge koščke, ni pa nujno, naj bo narezan po vašem okusu. Krompir olupite, operite in seveda narežite na večje kose. Zelenjavo ločeno skuhajte v slani vodi, dokler ne postane lepo mehka.
Tik preden skuhate zelenjavo (ko zelenjava skuhana), v ponvi segrejte mast z ocvirki (ocvirki naj cvrčijo). Dodajte kislo smetano in pustite, nenehno mešajte ob tem in počakajte, da zabela malo povre.
Kuhano zelenjavo odcedite. Najprej na krožnik servirajte krompir, ki ga obložite s kuhanim fižolom. Vse prelijte s pripravljeno zabelo in jed nemudoma postrezite.