Sestavine
-
1 x Čebula
-
0.5 kg Špargljibeli šparglji
-
1 jedilna žlica Maslo
-
300 g Peresniki
-
200 g Grah
-
2 jedilni žlici Pesto
-
100 ml Sladka smetana
-
1 jedilna žlica Gladka moka
-
Bazilikalisti bazilike
-
4 jedilne žlice Naribani sir
-
80 g Pršut
-
Sladkorpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Olupite šparglje in jim odrežite konce. Olupke in odrezane konce prelijte z vodo, začinite še s ščepcem soli in s ščepcem sladkorja ter zavrite. Ko bo voda zavrela, zmanjšamo ogenj in vse skupaj kuhajte tik pod vreliščem še 10 minut. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedite in prav tako dobro ožamite olupke in konce špargljev.
Peresnike kuhajte 10 minut v slanem kropu, nato pa jih odcedite. Narežite šparglje na majhne koščke. V loncu na maslu popražite sesekljano čebulo, potresite z moko in med mešanjem z metlico postopoma prilijte 250 ml špargljeve jušne osnove. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne zavre, dodajte koščke špargljev in pustite lahno vreti še 10 minut. Vmes nekajkrat premešajte. Dodajte smetano, pesto, odcejene peresnike in grah ter kuhajte 2 minuti, nato primešajte še pršut narezan na trakove. Ragu postrezite z naribanim sirom in svežo baziliko.
(Foto: Getty Images)