0 0
Špargljev ragu s peresniki, pestom in pršutom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
0.5 kg Šparglji beli šparglji
1 jedilna žlica Maslo
300 g Peresniki
200 g Grah
2 jedilni žlici Pesto
100 ml Sladka smetana
1 jedilna žlica Gladka moka
Bazilika listi bazilike
4 jedilne žlice Naribani sir
80 g Pršut
Sladkor po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špargljev ragu s peresniki, pestom in pršutom

Ta recept je lahko odlična ideja za kosilo. Poskusite in se prepričajte sami.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite šparglje in jim odrežite konce. Olupke in odrezane konce prelijte z vodo, začinite še s ščepcem soli in s ščepcem sladkorja ter zavrite. Ko bo voda zavrela, zmanjšamo ogenj in vse skupaj kuhajte tik pod vreliščem še 10 minut. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedite in prav tako dobro ožamite olupke in konce špargljev.

Peresnike kuhajte 10 minut v slanem kropu, nato pa jih odcedite. Narežite šparglje na majhne koščke. V loncu na maslu popražite sesekljano čebulo, potresite z moko in med mešanjem z metlico postopoma prilijte 250 ml špargljeve jušne osnove. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne zavre, dodajte koščke špargljev in pustite lahno vreti še 10 minut. Vmes nekajkrat premešajte. Dodajte smetano, pesto, odcejene peresnike in grah ter kuhajte 2 minuti, nato primešajte še pršut narezan na trakove. Ragu postrezite z naribanim sirom in svežo baziliko.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pirine palačinke z avokadom in šampinjoni
Naprej
Mesna pita
Nazaj
Pirine palačinke z avokadom in šampinjoni
Naprej
Mesna pita

Dodajte Komentar