Sestavine
-
100 ml Oljčno olje
-
4 stroki Česen
-
6 x Inčun
-
80 g Paradižnikova pasta
-
1 žlica Sladkor
-
400 g Paradižnik
-
60 ml Rdeče vino
-
1/2 žličke Origano
-
70 g Olive
-
50 g Kapre
-
400 g Testenine
Navodila
V ponvi na nizki temperaturi segrejte olje. Dodajte česen in inčune ter jih kuhajte 10-12 minut, dokler se česen ne zmehča.
Dodajte paradižnikovo pasto in sladkor ter povečajte temperaturo na srednjo. Kuhajte 5-7 minut, da paradižnikova pasta karamelizira, medtem pa mešajte.
Dodajte paradižnike, rdeče vino in origano ter kuhajte na zmernem ognju.
Kuhajte 10-12 minut, dokler se ne zgosti in zmanjša. Dodajte olive in kapre ter kuhajte 2 minuti. Začinite. V ponev dodajte vroče testenine in jih prelijte z omako.
(Foto: pexels.com)