Sestavine
-
1 žlica orientalske kumine
-
1 žlica origana
-
1 čajna žlička soli
-
1 čajna žlička popra
-
1 čajna žlička čilijevih kosmičev
-
3 stroki česna
-
3 žlice olja
-
sok 1 limete
-
600 g piščančjih prsi
-
400 g riža
-
2 paradižnika
-
2 avokada
-
2 čebuli
-
150 g ribane mocarele
-
250 g kisle smetane
-
1 šopek svežega koriandra
Navodila
Za marinado v skledi zmešamo kumino, origano, sol, poper, čili, drobno nasekljan česen, olje in limetin sok.
V marinadi z vseh strani povaljamo piščančje prsi, nato jih približno 1 uro mariniramo v hladilniku. Medtem skuhamo riž. Piščančje prsi v ponvi spečemo z obeh strani, odstavimo in narežemo na koščke. Paradižnika in avokada narežemo na kocke, čebuli pa drobno nasekljamo. Dno globokega krožnika prekrijemo z rižem, na katerega razporedimo pečene piščančje prsi, paradižnik, čebulo, avokado in mocarelo.
Okrasimo s kislo smetano in svežim koriandrom.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Za marinado v skledi zmešamo kumino, origano, sol, poper, čili, drobno nasekljan česen, olje in limetin sok.
V marinadi z vseh strani povaljamo piščančje prsi, nato jih približno 1 uro mariniramo v hladilniku. Medtem skuhamo riž.
Piščančje prsi v ponvi spečemo z obeh strani, odstavimo in narežemo na koščke.
Paradižnika in avokada narežemo na kocke, čebuli pa drobno nasekljamo.
Dno globokega krožnika prekrijemo z rižem, na katerega razporedimo pečene piščančje prsi, paradižnik, čebulo, avokado in mocarelo.
Okrasimo s kislo smetano in svežim koriandrom.
|