0 0
Sladka koruza po mehiško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 žlici Olivno olje
500 g Zamrznjena koruza v zrnju
¼ skodelice sir coti
¼ skodelice Mleta rdeča čebula
Omaka
3 žlice Majoneza
2 žlici Kisla smetana
2 žlici Sok limete
½ čajne žličke Dimljena sladka paprika
½ čajne žličke Dimljena sladka paprika
ščepec Čili v prahu
ščepec Sol
ščepec Mleti koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sladka koruza po mehiško

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:
  • 20 min
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Segrejte večjo in visoko ponev (lahko tudi vok) na srednje visoki temperaturi. Dodajte oljčno olje in z vrtenjem prekrijte dno ponve. Po ponvi enakomerno razporedite zamrznjeno koruzo; ne mešajte. Koruzo kuhajte približno 8 minut.

Medtem v veliki skledi zmešajte majonezo, kislo smetano, limetin sok, kumino, papriko, čili v prahu, sol in koriander. Odstavite ponev s koruzo. Preverite, koruza mora biti rahlo ožgana. Če ni, jo kuhajte še 4 minute (narahlo mešajte).

Ko je koruza pečena, jo stresite v skledo, dodajte preliv in premešajte, da se obarva. Dodajte sir cotija, rdečo čebulo in koriander ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zeliščna solata z lubenicami in feto
Naprej
Mafini z rabarbaro
Nazaj
Zeliščna solata z lubenicami in feto
Naprej
Mafini z rabarbaro

Dodajte Komentar