Sestavine
-
2 kg Kislo zelje
-
1 kg Svinjsko mesonarezano na kocke
-
200 ml Mezga paradižnikovaali paradižnikova omaka
-
4 x Čebula
-
3 x Lovorjev list
-
Olivno oljeali sončnično olje (lahko uporabite tudi kokosovo maščobo)
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
1 jedilna žlica Kisla smetana
-
1 jedilna žlica Moka
-
1 žlica Vegeta
-
0.5 l Vodaza jušno osnovo za zalivanje
-
3 žlice Začimbna mešanica
Navodila
Prilijte toliko vode, da je kislo zelje prekrito in ga skuhajte. Odcedite in pokrijte. Na maščobo dodajte praženo čebulo, lovorjev list, vegeto in mokro začimbno mešanico ali pa lahko tudi vegeto. Premešajte in dodajte na kocke narezano svinjino. Dolijte jušno osnovo (ali vodo).
Premešajte, začinite s soljo in poprom po vašem okusu ter počasi kuhajte približno 35 minut (ali pa manj, odvisno od kakovosti mesa). Dodajte še paradižnikovo omako ali mezgo, premešajte in kuhajte še približno 10 minut.
Zelje odcedite in ga dodajte k omaki ter premešajte, nato dodajte še žlico kisle smetane ter zopet ponovno vse premešajte. Postrezite s kruhom in pire krompirjem ali pa krompirjem v oblicah.
Dober tek!
Še dodaten namig: V omako dodajte kislo zelje (15 minut po praženju) in vse skupaj kuhajte, da se izognete večji količini porabe posode. Vmes tudi večkrat premešajte.