0 0
Sataraš z rižem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Čebula
0.5 kg Paradižnik
0.5 kg Paprika - rumena
1 pest Riž za rižote
Paradižnikova mezga po okusu
Poper - mleti
Sol
Peteršilj - svež za okras
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sataraš z rižem

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:

Kadar imate doma preveč zelenjave in ne veste, kako bi jo uporabili, vam predlagamo, da jo uporabite za recept sataraš z rižem. Ta jed bo razveselila vaš okus tudi z rezinami kruha. S to jedjo bodo zadovoljni tudi vegani, vegetarijanci...

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zelenjavo dobro očistite in operite.

V posodi segrejte olje. Čebulo olupite in narežite na liste. Položite v posodo z oljem in pražite na majhnem ognju, da lepo postekleni.

Dodamo še narezano papriko, narezano na trakce in narezan paradižnik, narezan na rezine. Vse skupaj premešajte in pražite 15 minut, da se zelenjava zmehča in izcedi, spusti oziroma da od sebe sok. Posolite in popoprajte.

Dodajte paradižnikovo mezgo in riž ter vse dobro premešajte. Kuhajte približno 20 minut oziroma toliko časa, da se vam riž skuha oziroma dokler ni skuhan. Po potrebi postopoma dolivajte tudi vodo (količina vode je odvisna od sočnosti zelenjave).

Pripravljeno jed sedaj servirajte na krožnik in po njej potresite še sesekljanim peteršilj. Uživajte lahko skupaj s kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pražena čičerika
Naprej
Zdrobovi slivovi cmoki
Nazaj
Pražena čičerika
Naprej
Zdrobovi slivovi cmoki

Dodajte Komentar