Sestavine
-
0.5 kg Čebula
-
0.5 kg Paradižnik
-
0.5 kg Paprika - rumena
-
1 pest Rižza rižote
-
Paradižnikova mezgapo okusu
-
Poper - mleti
-
Sol
-
Peteršilj - svežza okras
-
Olje
Navodila
Zelenjavo dobro očistite in operite.
V posodi segrejte olje. Čebulo olupite in narežite na liste. Položite v posodo z oljem in pražite na majhnem ognju, da lepo postekleni.
Dodamo še narezano papriko, narezano na trakce in narezan paradižnik, narezan na rezine. Vse skupaj premešajte in pražite 15 minut, da se zelenjava zmehča in izcedi, spusti oziroma da od sebe sok. Posolite in popoprajte.
Dodajte paradižnikovo mezgo in riž ter vse dobro premešajte. Kuhajte približno 20 minut oziroma toliko časa, da se vam riž skuha oziroma dokler ni skuhan. Po potrebi postopoma dolivajte tudi vodo (količina vode je odvisna od sočnosti zelenjave).
Pripravljeno jed sedaj servirajte na krožnik in po njej potresite še sesekljanim peteršilj. Uživajte lahko skupaj s kruhom.