Sestavine
-
TESTO
-
1 kg moke(pol mehke, pol ostre)
-
1.5 dl olja
-
4-5 dag kvasa
-
1 Jajce
-
3 dl mlačne vode
-
2 žlici piva
-
Sol
-
NADEV
-
Paradižnikovi pelati
-
Grobo nariban sir
-
Origano
-
Česen
-
Šunka
-
Olive
-
Kuhana zelenjava(cvetača, grah, beluše itd.)
-
Paprika
-
Koruza
Navodila
Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.
Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.
Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.
|
2
Narejeno
|
Peka
Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.
|