Sestavine
-
8 pšeničnih tortilj
-
375 g tune v slanici
-
250 g koruze v pločevinki
-
2 stebli zelene
-
nekaj vejic svežega peteršilja
-
0.5 žličke drobno naribane limonine lupinice
-
3 žlice majoneze
-
sol in sveže mleti poper
-
70 g manj mastnega naribanega sira
Navodila
Quesadille s tuno, koruzo in sirom so tako slastne in vabljive, da boste z užitkom zagrizli vanje.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Koruzo iz pločevinke stresemo na cedilo, speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno tekočino. Stebelno zeleno in peteršilj očistimo, operemo in sesekljamo. V večji skledi zmešamo tuno, koruzo, stebelno zeleno, peteršilj, majonezo in limonino lupinico. Zmes rahlo začinimo s poprom in soljo.
Na čisto delovno površino položimo štiri tortilje in jih premažemo s pripravljeno tunino zmesjo. Po vrhu potrosimo nariban sir, nato pa nadevane tortilje prekrijemo s preostalimi tortiljami.
Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. Segreto ponev poprašimo z malo vode, nato pa vanjo položimo pripravljeno quesadillo. Pečemo na srednji temperaturi in ko se quesadilla na spodnji strani lepo svetlo rjavo obarva, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Pripravljeno quesadillo serviramo na krožnik, razrežemo na četrtine in postrežemo z različnimi omakami in prilogami. Po istem postopku v segreti ponvi popečemo še ostale quesadille.
|