Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
3 x Česen v prahuzmlet česen
-
1 skodelica Čebulasesekljana čebula
-
1⁄2 skodelica Drobtine
-
0.6 kg Puranje mesomleto puranje meso
-
3⁄4 skodelice Kečap
-
1 x jajce in drobtine za skorjo
-
2 žličke Worcestershire omaka
-
1⁄2 čajne žličke Črni poper
-
3⁄4 čajne žličke Sol
-
Navodila
V ponvi najprej raztopite maslo. Na stopljenem maslu sedaj 5 minut pražite čebulo in česen in vmes tudi obvezno občasno premešajte.
Pustite, da se zmes ohladi v veliki skledi vsaj 5 minut.
Zmešajte puranje meso, krušne drobtine, jajce, 1/4 skodelice kečapa, Worcestershire omako, sol in poper z mešanico čebule.
Mesno štruco dajte oziroma stlačite v pekač velikosti okoli 20 x 10 centimetrov.
Po vrhu razporedite še preostali kečap. Pecite v pečici pri 175 – 180 stopinjah Celzija okoli 50-55 minut.
Vzemite ven iz pečice in pustite stati še okoli 5 minut, preden boste postregli.