Sestavine
-
2 x Paradižnik - velik
-
3 žlice Drobtine - krušne
-
2 žlici kuhana zelenjava (grah, fižol, zelena ali koruza)
-
100 g Sesekljana kuhana šunka ali kuhana slanina
-
1/8 čajne žličke Mleta paprika
-
1 x jajce, dobro stepen
-
1 čajna žlička Stopljeno maslo
-
1/2 čajne žličke Sol
Navodila
Paradižnik temeljito operite in na cvetnem delu odrežite rezino s premerom enega centimetra ter jo prihranite za prihodnjo uporabo.
Zelo previdno izdolbite pulpo in pazite, da lupina ostane čvrsta. Paradižnikovi pulpi dodajte drobtine, zelenjavo, sesekljano šunko ali pa slanino, jajce, stopljeno maslo, sol in papriko.
Mešanico 4 minute kuhajte na ognju. S kuhano zmesjo napolnite lupine. Rezine položite nazaj na paradižnike. Položite v manjšo posodo in 20 minut pecite na 180 C.