0 0
Poletni krompirjev narastek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Bučka približno 400 g
0.6 kg Krompir
1 x Čebula
2 x Paprika - rdeča 2 podolgovati rdeči papriki (okoli 300 g)
3 žlice Olivno olje
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
250 ml Mleko
4 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Poletni krompirjev narastek

LASTNOSTI:

    Kadar imate doma vrt, vam najbrž poleti ne zmanjka sveže zelenjave? Z njo si lahko pripravite okusno, lahko brezmesno enolončnico, ki se tudi dobro poda k mesnim in ribjim jedem, če pa jo naredite kot samostojen obrok, zraven nikar ne pozabite na veliko skledo solate.

    • 45 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli
    Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Olupite krompir, operite ga in z nožem ali pa rezalnikom za zelenjavo narežite na tanke rezine. Preostalo zelenjavo očistite in operite. Bučke in čebulo narežite na kolobarje, papriko pa narežite na srednje velike kose.

    V loncu zavrite vodo in ji dodajte sol. Dodajte še krompir in ga kuhajte 5 minut, nato pa v lonec dodajte bučke in papriko. Vse skupaj kuhajte 1 minuto in zelenjavo dobro odcedite.

    V skledo stresite zelenjavo in ji dodajte tudi čebulo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu, prilijte malo olivnega olja in dobro premešajte. Začinjeno zelenjavo dajte v pekač za narastke in jo dobro pretresite, ko jo dajete notri.

    Jajca razžvrkljamo v skledi in jih zmešamo z mlekom. Mešanico čim bolj enakomerno prelijemo po zelenjavi v pekaču. Narastek pečemo v ogreti pečici 20 minut oziroma toliko časa, da se površina zlato rjavo obarva in lepo zapeče.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Zeleni zrezki
    Naprej
    Kokosova juha
    Nazaj
    Zeleni zrezki
    Naprej
    Kokosova juha

    Dodajte Komentar