Sestavine
-
4 x Piščančje prsi
-
3 žlice Olivno olje
-
2 žlici Balzamični kis
-
1 strok Česensesekljan
-
1 žlička Italijanske začimbe
-
1/2 žličke Sol
-
1 skodelica Češnjev paradižnikrazpolovljeni
-
4 listi Bazilikazmleti
-
1 žlička Limonin sok
-
4 rezine Mocarela sir
-
1/4 skodelice Bazilikin pesto
Navodila
Piščanca položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče ponovno zapreti. V skledi zmešajte oljčno olje, balzamični kis, česen, začimbe in sol. Prelijte piščanca, ga enakomerno obložite in marinirajte od 4 do 8 ur. Zmešajte češnjeve paradižnike, baziliko, limonin sok, sol in poper. Zunanji žar segrejte na srednjo temperaturo; rešetko rahlo naoljite.
Piščanca vzemite iz marinade in ga 4 minute pecite na žaru z zaprtim pokrovom. Piščanca obrnite in ga pecite še 3 do 4 minute. Vsako prsico obložite z rezino sira mocarela in 1 žlico pesta, nato pa obložite s češnjevim paradižnikom. Zaprite pokrov žara in nadaljujte z žarom, dokler se sir ne stopi in piščanec ni več rožnat, še približno 3 minute.
(Foto: pexels.com)