0 0
Piščančja margerita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Piščančje prsi
3 žlice Olivno olje
2 žlici Balzamični kis
1 strok Česen sesekljan
1 žlička Italijanske začimbe
1/2 žličke Sol
1 skodelica Češnjev paradižnik razpolovljeni
4 listi Bazilika zmleti
1 žlička Limonin sok
4 rezine Mocarela sir
1/4 skodelice Bazilikin pesto

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščančja margerita

  • 4 h 30 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Piščanca položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče ponovno zapreti. V skledi zmešajte oljčno olje, balzamični kis, česen, začimbe in sol. Prelijte piščanca, ga enakomerno obložite in marinirajte od 4 do 8 ur. Zmešajte češnjeve paradižnike, baziliko, limonin sok, sol in poper. Zunanji žar segrejte na srednjo temperaturo; rešetko rahlo naoljite.

Piščanca vzemite iz marinade in ga 4 minute pecite na žaru z zaprtim pokrovom. Piščanca obrnite in ga pecite še 3 do 4 minute. Vsako prsico obložite z rezino sira mocarela in 1 žlico pesta, nato pa obložite s češnjevim paradižnikom. Zaprite pokrov žara in nadaljujte z žarom, dokler se sir ne stopi in piščanec ni več rožnat, še približno 3 minute.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečen grah
Naprej
Piščančje mesne kroglice
Nazaj
Pečen grah
Naprej
Piščančje mesne kroglice

Dodajte Komentar