Sestavine
-
velik lonec špinače
-
pest orehov
-
strok česna
-
olivno olje
-
začimbe(sol, poper, muškatni orešček)
Navodila
Pest orehov namočimo čez noč.
Špinačo blanširamo v nesoljeni vodi približno 5 minut. Temeljito odcedimo.
Na drobno narežemo česen in ga prepražimo na olivnem olju. Ko česen zadiši, dodamo odcejeno špinačo in odcejene orehe in začimbe. Pražimo približno 5 minut.
Zmes stresemo v multipraktik in dodajamo olivno olje do želene teksture (ne preredko, ne pregosto).
Postrežemo s testeninami, odlično se poda tudi na kruh kot namaz.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Pest orehov namočimo čez noč.
Špinačo blanširamo v nesoljeni vodi približno 5 minut. Temeljito odcedimo.
Na drobno narežemo česen in ga prepražimo na olivnem olju. Ko česen zadiši, dodamo odcejeno špinačo in odcejene orehe in začimbe. Pražimo približno 5 minut.
Zmes stresemo v multipraktik in dodajamo olivno olje do želene teksture (ne preredko, ne pregosto).
Postrežemo s testeninami, odlično se poda tudi na kruh kot namaz.
|