Sestavine
-
200 g Testenine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česensesekljan
-
ščepec Čili
-
400 g Paradižniknarezan
-
200 g Tuna v pločevinki
-
75 g Sirnariban
Navodila
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži in jih dobro odcedite.
Pečico segrejte na 190 stopinj celzija. V ponvi segrejte oljčno olje in 10 minut pražite čebulo, da se nekoliko zmehča. Dodajte česen in čili ter kuhajte 3 minute. Dodajte paradižnik in pol skodelice vode ter kuhajte 10 minut in začinite po okusu.
Tuno zmešajte v omako z rožmarinom (če ga uporabljate) in odcejenimi testeninami ter jo prelijte v pekač. Razporedite sir in pecite 25 minut. Po želji postrezite z zeleno solato.
(Foto: pexels.com)