Sestavine
-
4 x Kisle kumaricemajhne
-
1 x Čebula šalotkaali pa tudi ¼ bele ali rdeče čebule
-
2 žlici Majoneza
-
2 žlici Koruzavložena koruza, po vaši želji
-
160 g Tuna v pločevinkiv olju ali slanici
-
50 g Sir Mocarelanaribana
-
1 žlica Maslo
-
4 rezine Kruhkruh po vaši želji, okusu
-
4 rezine Sirnaj bo sir, ki se dobro topi - edamec, gauda, čedar, grojer...
-
Poper - mletipo okusu
Navodila
Kisle kumare in šalotko na drobno sesekljajte. Tunino iz pločevinke odcedite, damjte v skledo, dodajte še kisle kumarice, šalotko, majonezo in naribano mocarelo. Po potrebi dodajte tudi koruzo, če želite. Mešanico popoprajte po okusu in po potrebi dodajte tudi žlico majoneze ali pa kisle smetane. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Nizek pekač obložite s papirjem, ki se uporablja za peko.
Vsako rezino kruha na eni strani rahlo namažite z maslom in jo položite na pekač z masleno stranjo navzdol. Obložite jih lepo s tuninim namazom in tunino namažite vse do roba. V vsak kos kruha položite tudi eno rezino sira.
Pekač za 8-10 minut postavite v ogreto pečico, dokler se sir povsem ne stopi in se vam rezine kruha zlato rjavo obarvajo.
Takoj, ko so kruhki pripravljeni, jih servirajte na krožnik in jih še tople postrežite.