Sestavine
-
1 x Jajčevec
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Limona
-
1 žlička Morska sol
-
ščepec Mleti črni poper
-
Peteršiljsesekljan
Navodila
Z ostrim nožem naredite 10 plitvih zarez po površini jajčevca.
Jajčevce položite na segret žar in zaprite pokrov.
Po 20 minutah preverite, ali je jajčevec pripravljen. Če je videti izpraznjen ali pogreznjen vase, je pripravljen, da ga obrnete.
Ko je jajčevec popolnoma kuhan, ga previdno odstranite z žara na desko za rezanje. Počakajte 2 minuti, da se ohladi.
Po dolžini ga prerežite na pol in polovice dajte na servirni krožnik.
Jajčevec rahlo pokapajte oljčnim oljem in po vrhu stisnite polovico limone. Začinite z morsko soljo in s sveže mletim črnim poprom. Okrasite s peteršiljem.
Poskusite in po potrebi dodajte sol, poper in limonin sok.
Koža jajčevca bo precej zoglenela, zato priporočamo, da pojeste samo meso jajčevca.
(Foto: pexels.com)