Sestavine
-
1 kg Filejev riba (trska, polenovka)
-
Stopljeno maslo
-
2 x čajna žlička Sol
-
1 čajna žlička (ni nujno) Mononatrijev glutamat
-
1 čajna žlička Mleti črni poper
-
2 skodelici Mleko
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Moka
-
1 skodelica Preostalo mleko, v posodi za peko
Navodila
Ribje fileje narežite na koščke velikosti porcije. Kose premažite s stopljenim maslom in posujte s soljo, glutamatom in poprom.
Položite jih v plitvo posodo za peko in popolnoma prelijte z mlekom. Pečemo nepokrito v zmerno vroči pečici pri 180 stopinjah Celzija 30 minut.
Ribo odstranite na topel krožnik in jo ohranite toplo, da bi jo lahko postregli, pripravite še smetanovo omako, kot sledi: raztopite maslo in odstranite z ognja. Moko zmešajte do gladkega in postopoma dodajte 1 skodelico preostalega mleka. Vrnite na ogenj in nenehno mešajte, dokler se ne zgosti. Po želji dodajte začimbe, gobe, malo peteršilja ali pimienta za barvo.