0 0
Pečen riž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 1/2 skodelice Rjavi riž
2 stroka Česen zdrobljena
2 žlički Ingver nariban, sveži
625 ml Voda vrela
2 žlički Oljčno olje
2 x Korenje grobo naribana
150 g Grah zamrznjen
100 g Šunka narezana
3 x Čebula šalotka tanke rezine, prihranite vršičke
2 žlici Sojina omaka
3 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen riž

  • 1 h 15 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 stopinj C. Riž dajte v pekač, velikosti 30 x 20 cm. Dodajte česen in ingver ter prilijte vodo in olje. Premešajte, da se sestavine povežejo.

Posodo tesno pokrijte s folijo in pecite 45 minut. Nato vmešajte korenček, grah, šunko, šalotko in sojino omako. Tesno pokrijte in pecite še 10 minut. Odstranite in zavrzite folijo.

V riževo zmes naredite 3 vdolbine in v vsako ubijte jajce. Vsako jajce rahlo stepite z vilicami, ne da bi ga vmešali v riž. Vrnite v pečico in nepokrito pecite še 7 minut oziroma dokler jajce ne postane trdno. Jajce v posodi grobo narežite in premešajte. Poševno narežite vršičke šalotke in jih potresite po riževi mešanici. Postrezite oblitega sojino omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puding iz sladkega krompirja in riža
Naprej
Makaronova solata s piščancem
Nazaj
Puding iz sladkega krompirja in riža
Naprej
Makaronova solata s piščancem

Dodajte Komentar