1 0
Pečen “Grški krompir”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 x Krompir velik krompir, olupljen, narezan na velike rezine (približno 6 do7 rezin na krompir
1/2 skodelice Olivno olje
4 x Strok - česen več česna je dobra stvar, manj česna ni za ta recept
1 žlica Origano posušen origano
1 skodelica Voda
1 x Limona velika limona, le njen iztisnjen sok
Sol
Mleti črni poper svež grobo mlet črni poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen “Grški krompir”

Ta krompir je lahko pogosta stalnica na vašem jedilniku. Odličen bo poleg pečene jagnjetine ali piščanca ali pa kot povsem samostojna jed. Okusni so najbolj tisti kosi krompirja, ki postanejo preveč rjavi v ponvi in ​​se držijo skupaj še z drugimi koščki! Čiščenje ponve je pri tem receptu nekoliko težavno, razen če boste ponev obložili s folijo.

  • 1 ura in pol
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220°C.

Vse sestavine dajte v dovolj velik pekač, v katerega boste res lahko dali prav vse sestavine.

Začinite s kar precej morske soli in pa s črnim poprom. Vaše roke naj bodo čiste, ko boste dajali sestavine v pekač in jih razporedite v ponvi.

Česen bo padel v raztopini olja in vode, a okus česna bo prežel krompir z njegovim okusom.

Pecite približno 40 minut.

Ko krompir dobi lepo zlato rjavo skorjico, ga premešajte, da se bo njegova bela spodnja stran obrnila navzgor, rahlo začinite še z malo soli in poprom ter rahlo potresite še z origanom.

Dodajte pol skodelice vode, če se vam zazdi, da se pekač suši in vrnite nazaj v pečico, da bo lepo porjavela še druga stran krompirja.

To bo trajalo še tam okoli, približno 40 minut.

Nikar se ne bojte, da boste krompir preveč prekuhali.

Opomba: bujonsko kocko raztopite v vodi. Če boste to storili, boste s tem zmanjšali količino soli. Ko boste jedli še vročo jed, lahko čez krompir nadrobite še hladnen feta sir po vašem okusu.

 

 

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puranja mesna štruca
Naprej
Mandljev sladoled
Nazaj
Puranja mesna štruca
Naprej
Mandljev sladoled

Dodajte Komentar