Sestavine
-
250 g Sir feta
-
3 žlice Olivno olje
-
1 x Čili - rdečisesekljan
-
1 x Konzervirana limona
-
150 g Grah
-
pest listov Meta
-
1/2 Limonasok, lupina
-
Kruh
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj C . Feto položite v manjšo posodo za peko in jo pokapljajte z 1 žlico olja, nato pa nanjo razporedite polovico čilija in polovico konzervirane limone. Pecite 20 minut.
Grah blanširajte 2 minuti, nato ga odcedite in še toplega zmešajte s preostalim oljem, čilijem in konzervirano limono, meto in limoninim sokom. Začinite.
V pekač z žlico naložite grah in ga obložite s feto, na vrh pa dodajte dodatne lističe mete, limonino lupinico in pokapajte z oljem. Postrezite s hrustljavim kruhom.
(Foto: pexels.com)