Sestavine
-
50 g Margarina
-
120 ml Sojino mleko
-
1 l Olje
-
250 g Moka
-
2 žlički Pecilni prašek
-
ščepec Morska sol
-
50 g Zlati sladkor v prahu
-
200 g Maline
-
1/2 Pomaranča
-
1 žlica Sladkor v prahu
-
30 g Vaniljev sladkor
Navodila
V manjši ponvi na srednji temperaturi stopite margarino, sojino mleko in 2 žlici sončničnega olja.
Medtem v veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Na sredini naredite jamico, nato pa vanjo vlijte stopljeno zmes.
Zmes postopoma z vilicami spasirajte, da nastane mokro in gosto testo, nato pa jo razdelite in oblikujte v 24 kroglic.
V globoki ponvi na močnem ognju segrejte preostalo sončnično olje. Zmanjšajte temperaturo na srednjo, nato pa v vroče olje previdno spustite hlebčke testa.
Cvrite 3 do 5 minut ali dokler ne postanejo zlate, prepečene in priplavajo na površje, pri čemer jih občasno obrnite.
Krofe prestavite na dvojno plast kuhinjskega papirja, da se odcedijo. Nekaj minut počakajte, da se ohladijo, nato jih povaljajte v vaniljevem sladkorju, da se obložijo, in jih položite na pladenj. Ponovite s preostalimi testenimi kroglicami.
Medtem pripravite malinovo omako. V skledo dajte maline, sladkor v prahu in stisnite pomarančni sok, nato pa jih dobro zdrobite z vilicami. Mini krofe postrezite z malinovo omako.
(Foto: pexels.com)