0 0
Maslena jed iz žitaric, špinače in graha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Jajca
25 g Maslo
1 x Čebula drobno sesekljana
1 x Čili drobno sesekljan
1 žlička Mleta kumina
1 žlička Mleti koriander
1/2 žličke Mleta kurkuma
250 g Kuhan Freekeh (ali drugo žito)
200 g Grah
100 g Mlada špinača sesekljane

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Maslena jed iz žitaric, špinače in graha

Zdrava vegetarijanska bovla

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:
  • 30 min
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V vrelo vodo položite jajca in jih kuhajte 7 minut, nato jih odcedite in sperite s hladno vodo.

v ponvi segrejte maslo in dodajte čebulo in čili ter kuhajte 10 minut oziroma dokler se ne zmehčata. Dodajte začimbe in kuhajte še minuto, nato pa vmešajte freekeh (pšenica, ki jo oberemo, preden dozori), dodajte kanček vode in premešajte. Dodajte grah in špinačo ter kuhajte, dokler špinača ne ovene. Jajca olupite in razpolovite.

Kuhan freekeh  servirajte v sklede, dodajte jajca in po želji pokapajte s sriracho (pikantna omaka iz čili paprike, destiliranega kisa, česna, sladkorja in soli).

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fileji osliča na pariški način
Naprej
Stročji fižol s krompirjem in ocvirki ter smetano
Nazaj
Fileji osliča na pariški način
Naprej
Stročji fižol s krompirjem in ocvirki ter smetano

Dodajte Komentar