0 0
Marelična marmelada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

80 dag Sladkor
Kozarec - steriliziran po vaši oceni
1 kg Marelice marelice morate razkoščičiti, jim odstraniti koščice

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marelična marmelada

LASTNOSTI:
    Kuhinja:
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Marelice operite, odstranite koščice in jih narežite na koščke. Dajte jih v primerno večjo posodo, v kateri jih boste kuhali in jih potresite s sladkorjem. Pustite jih za 24 ur ali pa čez noč.

    Naslednji dan marelice na zmernem ognju ob stalnem mešanju kuhajte oziroma pustite vreti še 4-5 minut ali pa do 8 minut, nato posodo odstavite. Marmelado takoj zmešajte z ročnim mešalnikom in vlijte v sterilni kozarec, ki ste ga v pečici segreli na 100 stopinj.

    Dobro ga zaprite in do roba poln kozarec pokrijte z brisačo in pustite, da se počasi ohladi.

    Opomba k receptu:

    Marelična marmelada je rahlo sladka, ni pregosta in je tudi brez brez umetnih dodatkov, zato ima pravi in ​​naraven okus.
    Ob pravilnem shranjevanju bo lahko zdržala najmanj 1 leto.

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Česnov krompir
    Naprej
    Tople kumare s pire krompirjem
    Nazaj
    Česnov krompir
    Naprej
    Tople kumare s pire krompirjem

    Dodajte Komentar