Sestavine
-
200 g Malina
-
2 skodelici Sladkor
-
3 skodelice vodka
Navodila
V veliki skledi pretlačite maline in sladkor. Mešanico pustite stati na pultu eno uro, ohlapno pokrito z brisačo. Sladkor se bo raztopil.
Vmešajte vodko in mešanico previdno prenesite v nepredušno posodo, ki jo lahko pretresete.
Posodo tesno zaprite in jo shranite v hladnem in temnem prostoru.
Vsakih dva do tri dni nežno pretresite posodo, da premešate mešanico, ki naj se namaka štiri tedne.
Po štirih tednih mešanico precedite. Postavite fino mrežasto cedilo, obloženo z več plastmi tkanine, ali uporabite vrečko za mleko, ki jo postavite nad posodo. Mešanico prelijte skozi tkanino. Morda jo boste morali precediti večkrat, dokler liker ne bo čist in brez semen ali kaše.
Precejeni liker prelijte v steklenico z vrtljivim pokrovom ali kozarec za vlaganje.
Lahko ga takoj postrežete in zmešate v koktajlih. Lahko ga tudi shranite v hladnem in temnem prostoru za največ dva tedna.
(Foto: pexels.com)