Sestavine
-
2 večji čebuli
-
1 večja kumara
-
4 skodelic vložene rdeče pese
-
1 limona
-
1 dl sirotke
-
3 ščepce soli
-
1 ščepec popra
-
5 žlic nasekljanega koprca
-
5 žlic kisle smetane
-
4 jajca
Navodila
Nenavadne barve jed, da jo naredimo, vse kar morate narediti je, da odprete dva kozarca vložene rdeče pese.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Jajca trdo skuhamo in ohladimo.
Čebulo in kumaro olupimo, zrežemo na manjše kose in stresemo v multipraktik. Dodamo rdečo peso s tekočino (približno 4 skodelice) in zmiksamo v gladko zmes. Vse skupaj prelijemo v večjo skledo, nato ožamemo limono in v skledo dodamo limonin sok. Dodamo še sirotko in vse skupaj dobro premešamo.
Juho solimo in popramo ter potrosimo s koprom. Vmešamo še kislo smetano in skledo postavimo v hladilnik, da se juha ohladi.
Ohlajena trdo kuhana jajca olupimo in razrežemo na četrtine. Ohlajeno juho okrasimo z jajčnimi krhlji in postrežemo.
|