Sestavine
-
120 ml Olivno olje
-
4 žlice Veganski jogurt
-
3 x Konzervirana limona
-
120 g Rjavi sladkor
-
160 g Moka brez glutena
-
70 g Ovsena moka brez glutena
-
40 g Proseni kosmiči
-
40 g Mleti kokos
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
V skledi zmešajte oljčno olje, jogurt, sok ene limone in lupino dveh limon. Posebej zmešajte vse suhe sestavine.
Mokre sestavine vlijte v suhe in mešajte, dokler ne dobite mehkega testa. Če je testo preveč suho, dodajte še malo jogurta.
Iz testa oblikujte 20 enakomerno velikih kroglic, nato jih položite na pekač in rahlo pritisnite, da se sploščijo. Potresite z dodatnimi prosenimi kosmiči in kokosom ter naribajte preostalo limonino lupinico.
Pecite do 15 minut, dokler ne postanejo zlate barve.
(Foto: pexels.com)