Sestavine
-
6x piščančja stegna brez kosti in kože
-
po okusu Sol
-
po okusu Črni poper
-
1 žlica Maslo
-
3x Strok - česen
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
85 g Med
-
450 g Stročji fižol
-
1 čajna žlička Timijan
-
1 čajna žlička Origano
Navodila
Pečico segrejte na 200˚C.
Piščančja stegna solimo in po popramo.
V veliko posodo, odporno na pečico, na srednji temperaturi dajte 1 žlico masla. Položite piščanca in ga na obeh straneh popečite do zlato rjave barve.
Odstranite piščančja stegna in jih postavite na stran.
Odstranite odvečno maščobo.
Dodajte česen, mešajte, dokler ne zadiši, nato dodajte palmov sladkor, med, timijan in origano ter premešajte.
Zmanjšajte temperaturo na nizko. Piščanca položite nazaj v ponev. Piščanca potopite v omako. V ponev dodajte stročji fižol. Pecite 25 minut ali dokler piščanec ni pripravljen.