0 0
Kruhovi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

8 starejših žemelj ali enaka količina starega kruha
100 g čebule
100 g prekajene slanine
1-2 žlici masti, masla ali olja
3 jajca
cca. skodelica mleka
2 žlici kisle smetane
1 žlica zelenega peteršilja
2-3 žlice moke
sol
drobtine
maščoba za zabelo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruhovi cmoki

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Odlični cmoki za prilogo.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Na maščobi zlatorjavo popečemo sesekljano čebulo ter na majhne kocke narezano prekajeno slanino. Dodamo še na kocke zrezane žemlje ali kruh in še malo popečemo. Preložimo v drugo posodo, ohladimo in prelijemo z v mlačnem mleku razžvrkljanimi jajci in kislo smetano. Pritresemo peteršilj, poprašimo z moko, po potrebi dosolimo, rahlo premešamo in pustimo, da se tekočina vpije. Z rokami oblikujemo cmoke velikosti teniške žoge.
2
Narejeno

Kuhanje

Skuhamo jih v slanem kropu v približno 10. minutah. Kuhane zabelimo z na maščobi popečenimi drobtinicami.
3
Narejeno

Predlogi

Ponudimo jih k mesu z omako, kakšni prikuhi ali solati.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ravioli
Naprej
Pire krompir
Nazaj
Ravioli
Naprej
Pire krompir

Dodajte Komentar