Sestavine
-
8 starejših žemelj ali enaka količina starega kruha
-
100 g čebule
-
100 g prekajene slanine
-
1-2 žlici masti, masla ali olja
-
3 jajca
-
cca. skodelica mleka
-
2 žlici kisle smetane
-
1 žlica zelenega peteršilja
-
2-3 žlice moke
-
sol
-
drobtine
-
maščoba za zabelo
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Na maščobi zlatorjavo popečemo sesekljano čebulo ter na majhne kocke narezano prekajeno slanino.
Dodamo še na kocke zrezane žemlje ali kruh in še malo popečemo. Preložimo v drugo posodo, ohladimo in prelijemo z v mlačnem mleku razžvrkljanimi jajci in kislo smetano. Pritresemo peteršilj, poprašimo z moko, po potrebi dosolimo, rahlo premešamo in pustimo, da se tekočina vpije. Z rokami oblikujemo cmoke velikosti teniške žoge.
|
2
Narejeno
|
Kuhanje
Skuhamo jih v slanem kropu v približno 10. minutah.
Kuhane zabelimo z na maščobi popečenimi drobtinicami.
|
3
Narejeno
|
Predlogi
Ponudimo jih k mesu z omako, kakšni prikuhi ali solati.
|