Sestavine
-
6 skodelic Kruhnatrgan na koščke
-
2 skodelici Mleko
-
4 x Jajce
-
1 skodelica Jabolčni sok
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1/3 skodelice Sladkor
-
1 žlička Cimet
-
2 žlici Maslo
-
4 žlice Rozineneobvezno
Navodila
Pečico segrejte na 170 stopinj celzija. Kruh raztrgajte ali narežite na centimetrske koščke.
Kose kruha razporedite na pekač in jih približno 10 minut pecite v ogreti pečici, da se kruh nekoliko osuši. Po peki pustite kruh nekaj minut hladiti, da izhlapi preostala para.
Medtem ko se kruh suši v pečici, pripravite jabolčno kremo s cimetom. V srednje veliki skledi stepite mleko, jajca, 1 skodelico jabolčnega soka ali domače čežane, vaniljev ekstrakt, sladkor in cimet.
Pečen kruh dajte v veliko skledo, dodajte rozine, nato pa po vrhu prelijte jabolčno kremo s cimetom. Premešajte in pustite, da se kruh namaka vsaj 15 minut, da vpije vso kremo.
Medtem z 1 žličko masla namažite notranjost pekača. Vanj dajte namočen kruh in ga enakomerno razporedite in pecite 45 minut. Postrezite toplo.
(Foto: pexels.com)