Sestavine
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
2 žlici Kis vinski
-
1 žlička Čebula v prahu
-
1/3 skodelice Repično olje
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
1 žlica Kapremlete
-
Mleti črni poper
-
2 x Krompir
-
2 žlici Maslo
-
16 rezin Dimljenega lososa
-
1/2 skodelice Smetanova krema
-
1/4 skodelice Koper
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
V manjši skledi zmešajte gorčico, kis in čebulo. Stepite repično in oljčno olje, nato pa vmešajte kapre in koper. Začinite le s poprom, saj so kapre slane. Čebulo naribajte, nato pa olupite krompir. Krompir in iztisnite tekočino ter ga zmešajte s čebulo. Začinite s soljo in poprom.
V ponvi stopite maslo. Krompir zložite v ponev tako, da bo plast debela pol centimetra in ga pražite, dokler dno ne porumeni, 5 do 7 minut. Previdno obrnite krompirjevo palačinko, nato pa jo dajte v pečico in pecite še 10 do 15 minut.
Krompirjevo palačinko razrežite na četrtine. Rezine krompirjevih palačink obložite z dimljenim lososom, nekaj kapljicami kreme in lističi kopra. Pred serviranjem jih pokapajte z vinskim kisom.
(Foto: pexels.com)