0 0
Juha iz pečene buče s smetano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 kg muškatne buče
1 rjava čebula
4 strokov česna
60 ml javorjevega sirupa
50 ml olivnega olja
900 ml zelenjavne jušne osnove
0.25 žličke mletega muškatnega oreščka
sol in sveže mleti poper po okusu
120 ml kisle smetane

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Juha iz pečene buče s smetano

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Kombinacija sladkih in kislih okusov, poskusite odlično jesensko juho.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Bučo operemo, olupimo in očistimo. Narežemo jo na tanjše rezine, ki jih stresemo v globok pekač. Čebulo olupimo in prerežemo na pol. Obe polovici narežemo na rezine, ki jih stresemo v pekač z bučo. Dodamo neolupljene česnove stroke, potem pa vse sestavine prelijemo z javorjevim sirupom in oljem ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Dobro premešamo, da se vsi kosi buče enakomerno začinijo. Bučo pečemo v ogreti pečici 25 do 30 minut oziroma tako dolgo, da se kosi lepo zlato rjavo zapečejo, bučno meso pa zmehča. Pečeno bučo in čebulo stresemo v primerno velik lonec. Iz lupine iztisnemo pečene česnove stroke in jih dodamo v lonec s pečeno zelenjavo. Prilijemo jušno osnovo, začinimo z muškatnim oreščkom in na srednji temperaturi počasi zavremo. Ko juha zavre, lonec odstavimo in zelenjavo gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po okusu jo posolimo in popopramo. Pripravljeno juho serviramo v jušne skodelice ali globoke krožnike, okrasimo s kislo smetano in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gratinirana buča
Naprej
Boršč
Nazaj
Gratinirana buča
Naprej
Boršč

Dodajte Komentar