0 0
Jagodni kruhki z belo čokolado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 skodelici Univerzalna moka
2 žlici Sladkor
2 žlički Pecilni prašek
ščepec Sol
5 žlic Maslo
1 skodelica Jagode narezane
1/2 skodelice Bela čokolada koščki
2 x Jajce
1/4 skodelice Mleko
1/3 žličke Vaniljev ekstrakt
Glazura
1/2 skodelice Sladkor v prahu
1/4 žličke Vaniljev ekstrakt
1 žlica Mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagodni kruhki z belo čokolado

LASTNOSTI:
    • 30 min
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    • Glazura

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 200 ºC. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor v prahu, pecilni prašek in sol.

    Hladno maslo naribajte in ga dodajte mešanici moke. Z rokami maslo vmešajte v moko, dokler ne ostane le nekaj majhnih koščkov.
    V mešanico moke dodajte narezane jagode in koščke bele čokolade ter premešajte.
    V ločeni skledi stepite jajca, mleko in vaniljev ekstrakt.

    Premešane mokre sestavine vlijte v skledo z mešanico moke. Mešajte, dokler se ne oblikuje kepa testa in na dnu sklede ne ostane suha moka. Testo bo sprva morda rahlo drobljivo, vendar se bo začelo bolje držati skupaj, ko se bo začela vpijati vlaga iz jagod.
    Testo oblikujte v ploščat hlebček in ga razrežite na osem kosov. Narezane kruhke dajte na pekač, obložen s peki papirjem.

    Pečemo jih približno 15 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.

    Medtem ko se kruhki hladijo, pripravite glazuro. V skledi zmešajte sladkor v prahu, vaniljo in mleko, da nastane gosta glazura.
    Ohlajene kruhke premažite z glazuro in postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Bučkino pecivo
    Naprej
    Bučni pomfri
    Nazaj
    Bučkino pecivo
    Naprej
    Bučni pomfri

    Dodajte Komentar