0 0
Jagnječja obara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
10 g Rožmarin
700 g Jagnjetina pleče, brez kosti
150 g Olive
250 g Vložena čebula
700 g Češnjev paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jagnječja obara

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena

Okusna jed brez glutena in laktoze.

  • 2 h 30 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 170ºC.

Na močan ogenj postavite plitvo ponev, vanjo položite liste rožmarina, dodajte 1 žlico oljčnega olja in jih 1 minuto pecite. Medtem jagnjetino narežite na 3-centimetrske koščke.

Rožmarin dajte na stran, jagnjetino pa za 2 minuti dodajte v ponev, da dobi barvo.

Medtem zmečkajte olive in odstranite koščice. Osušite vloženo čebulo in jo vmešajte v ponev z olivami. Dobro premešajte, nato pa vlijte paradižnike iz konzerve in jih mečkajte z leseno žlico ter dolijte 2 skodelici vode.
Pokrijte in pecite v pečici 2 uri ali dokler ne postane gosta, okusna in mehka jed, pri čemer na polovici premešajte in po potrebi popoprajte s kančkom vode.

Poskusite, začinite z morsko soljo in s črnim poprom, potresite s hrustljavimi lističi rožmarina in postrezite. Preprosto.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vegi musaka
Naprej
Mini kosmuljina pita
Nazaj
Vegi musaka
Naprej
Mini kosmuljina pita

Dodajte Komentar