Sestavine
-
3/4 skodelice Maslo
-
1 x jajce, dobro stepen
-
2 1/2 skodelice Moka
-
1 skodelica Mleko
-
1 skodelica Kristalni sladkor
-
2 čajni žlički pecilni Pecilni prašek
-
1 skodelica Jagodičevje
Navodila
Maslo in sladkor zmešajte v kremo. Dodajte še stepeno jajce, nato vmešajte mleko. Postopoma dodajte tudi moko, pri čemer pecilni prašek temeljito vmešajte v zadnje pol skodelice moke. Vse skupaj sedaj temeljito stepemo in nazadnje rahlo vmešamo očiščene in osušene jagodičevje.
Pečemo v pekaču ali v pečici. Bolje je, da pekač najprej postavimo na dno pečice, da se torta dvigne do želene višine, nato pa ga prestavimo na višjo polico, da se lahko torta naredi tudi na vrhu, saj se sicer vrh strdi, še preden pecilni prašek opravi svoje delo. Postrezite vroče. Jejte z maslom.