Sestavine
-
Rastlinsko olje
-
4 x Jajca
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
50 g Sladkor v prahu
-
50 g Rjavi sladkor
-
100 g Gladka moka
-
Pecilni prašek
-
1/2 žličke Cimet
-
Nadev
-
3 x Hruške
-
1 x Limona
-
250 g Maskarpone
-
150 g Smetana
-
5 žlic Javorjev sirup
-
200 g Pekanovi orehi
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Naoljite pekač in ga obložite s papirjem za peko. V veliko skledo dajte jajca, vaniljo in oba sladkorja ter jih z električnim mešalnikom stepajte 5 minut ali dokler se ne zgosti.
Presejte moko, pecilni prašek, cimet in ščep soli ter zelo nežno vmešajte z žlico. Vlijte v pripravljen pekač in pecite 10-15 minut, da se zlato zapeče in postane čvrst. Pustite, da se malo ohladi v pekaču, nato pa ga obrnite na papir za peko, posutega s sladkorjem v prahu. Zvijte z daljšega konca, skupaj s papirjem, nato pa pustite, da se ohladi.
Hruške v skledi premešajte z limoninim sokom, nato pa jih preložite v cedil, postavljen nad skledo, da se odcedi odvečna tekočina. Mascarpone, smetano in 3 žlice javorjevega sirupa stepite, da se zgostijo. Pekanove orehe stresite v kuhinjski robot in jih zmeljite, nato pa jih razporedite na velik list papirja za peko.
Ko se biskvit popolnoma ohladi, ga odvijte in prelijte s preostalim javorjevim sirupom. Premažite s tremi četrtinami mascarponejeve zmesi, nato razporedite hruške in ponovno tesno zvijte. Preostali mascarpone namažite po vsej zunanji strani rulade, nato pa jo hitro povaljajte v sesekljanih pekanovih oreščkih. Narežite na debele rezine in postrezite z dodatnim javorjevim sirupom. Dober tek!
(Foto: pexels.com)