Sestavine
-
4x piščančja stegna brez kosti in kože
-
2 čajni žlički soli za piščanca
-
1 čajna žlička popra za piščanca
-
1 žlica Olje
-
3x Strok - česen
-
1X čebula - drobno sesekljana
-
1X Paradižnik
-
80 g Špinača
-
480 g Sladka smetana
-
1 čajna žlička soli
-
1 čajna žlička Črni poper
-
55 g Naribanega parmezana
-
2 žlici peteršilja, grobo sesekljanega
Navodila
Celotnega piščanca posujte s soljo in poprom.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. V ponev položite piščančja stegna in jih kuhajte približno 13 minut, da koža postane čvrsta.
Piščanca nekoliko premešajte, da se enakomerno skuha. Koža mora biti na otip čvrsta.
Piščanca prepražite in ga kuhajte še 15 minut, da bo piščanec povsem kuhan.
Odstranite ga iz ponve. Dodajte česen in čebulo ter mešajte, dokler čebula ne porumeni. Paradižnik in zelje zmešajte s piščancem. Dodajte gosto smetano, sol in poper. Dodajte parmezan in peteršilj ter mešajte, dokler se omaka nekoliko ne zgosti.
Piščanca položite nazaj v ponev, na piščanca pa položite omako.