Sestavine
-
430 ml Topla voda
-
1 žlica Sladkor
-
2 žlički Sol
-
1 paket Aktivnega suhega kvasa
-
650 g Moka
-
1 x Jajčni rumenjak
-
Olivno olje
-
Sol
Navodila
V posodi mešalnika zmešajte toplo vodo, sladkor in sol ter posujte kvas. Pustite stati 5 minut ali dokler se mešanica ne začne peniti. Dodajte moko in s pomočjo nastavka za testo mešajte pri nizki hitrosti, dokler se dobro ne poveže.
Preklopite na srednjo hitrost in gnetite, dokler testo ni gladko, približno 4 do 5 minut.
Testo namažite z oljem, ga pokrijte s plastično folijo in pustite stati 45 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj celzija. Pekač obložite s peki papirjem. V veliko posodo za peko dajte toliko vode, da bo segala do 1/3 stene posode, in na močnem ognju zavrite.
Medtem na rahlo naoljeno delovno površino dajte testo in ga razdelite na 30 g porcije, približno 36 kosov. Vsak kos testa razvaljajte v približno 35 cm dolgo palčko in jo položite na pekač, 1 cm narazen.
Testo, ki ga ne uporabljate, pokrijte z rahlo vlažno brisačo, da se ne izsuši. V vodo za 30 sekund previdno položite 6 do 8 palčk naenkrat. Položite jih nazaj na pekač, premažite z mešanico stepenega rumenjaka in vode ter potresite s soljo in s sezamom (po želji). Pecite približno 1 uro, dokler se ne obarvajo zlato rjavo.
(Foto: pexels.com)